Македонските претседатели | Сите содржини | DW | 06.05.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Северна Македонија

Македонските претседатели

Стево Пендаровски е избран за петти македонски претседател, односно прв по промената на името на државата во Република Северна Македонија. Кои се луѓето кои ја водеа земјата од осамостојувањето до денес?

Прочитај го и ова