Македонскиот јазик во Грција | Сите содржини | DW | 29.03.2020
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Сите содржини

Македонскиот јазик во Грција

Македонскиот јазик и неговата употреба во Грција е едно од прашањата со кое репортерите на ДВ, Елона Елези од Албанија, Флоријан Шмиц од Грција и Арбер Бајрами од С.Македонија, се занимаваа во текот на своето патување во пограничните региони во трите држави. Еве што забележа нивната камера:

Гледај видео 03:39

Прочитај го и ова