Македонскиот министер за одбрана Еленовски во Тирана | Вести | DW | 07.04.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Македонскиот министер за одбрана Еленовски во Тирана

Министерот за одбрана на Македонија Лазар Еленовски и неговиот албански колега Фатмир Медиу денеска во Тирана разговараа за евроинтегративните пороцеси, реформите и исполнувањето на стандардите за членство во НАТО. Реформите во Македонија и Албанија се во добра насока истакна македонскиот министер за одбрана. Еленовски уште еднаш повтори и дека Владата на Македонија во целост го подржува предлогот на Марти Ахтисари за косовското прашање. Албанскиот министер за одбрана од своја страна нагласи дека исполнувањето на демократските стандарди е еден од предусловите, на идниот самит на НАТО да се добие покана за членство во Алијансата.