Македонскиот контингент војници се врати од Авганистан | Вести | DW | 31.07.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Македонскиот контингент војници се врати од Авганистан

*

Денеска во Охрид пристигна македонскиот контингент војници кој шест месеци беше на задача во составот на силите на ИСАФ во Авганистан. Генералштабот на АРМ соопшти дека 126- те војници покажале висок степен на професионализам и стручност во тешките задачи кои ги извршувале како дел од британскиот контингент. Македонски војници веќе 4 години учествуваат во мисијата на меѓународните заштитни трупи ИСАФ, во Авганистан.