Македонија ќе добие пари од претпристапните фондови на ЕУ | Вести | DW | 30.10.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Македонија ќе добие пари од претпристапните фондови на ЕУ

*

Македонија денеска ја потпишува Финансиската спогодба со Европската Комисија со што ќе може да користи пари од Инструментот за претпристапна помош. Финансиската спогодба се однесува на т.н. “брза програма“, што се однесува на реформите во полицијата и поддршка на проекти во вредност до 12 милиони евра.