Македонија треба да ги исполни новите стандарди за производство на вино | Македонија | DW | 09.12.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Македонија

Македонија треба да ги исполни новите стандарди за производство на вино

Регионална конферeнција за вино се одржа на викендов во Македонија. Европските експерти дојдоа да им кажат на македонските винари што содржат новите реформи за вино во ЕУ и како да ги достигнат.

default

Европската унија подготвува голема реформа на винскиот сектор, а Македонија како извозник на вино се обидува да се прилагоди на новите услови. Претставници од Европската унија и од земјите членки викендов ги обиколија поголемите винарии во Македонија, а во Скопје оддржаа регионална средба за развој на винскиот сектор.