Македонија - обвинувања за продажба на ТЕЦ Неготино | Вести | DW | 06.08.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Македонија - обвинувања за продажба на ТЕЦ Неготино

*

Опозцијата во Македонија ги обвинува властите дека продажбата на Термоцентралата Неготино била корупциски скандал. Незадоволство од продажбата изрази и грчката компанија која сакаше да ја купи термоцентралата. Компанијата најавува жалба и истакнува дека нивната понуда била за шест милиони евра поголема од понудата на канадската фирма Хеч, чија понуда беше прифатена. Владиното образложение за изборот на Хач беше дека развојниот проект понуден од страна на канадската фирма бил подобар.