Македонија и Хрватска немаат отворени прашања | Северна Македонија | DW | 22.05.2006
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Северна Македонија

Македонија и Хрватска немаат отворени прашања

Проширувањето на ЕУ не треба да запре по приемот на Бугарија и Романија - гласи заедничката порака на македонскиот и хрватскиот премиер, Владо Бучковски и Иво Санадер. Меѓу Македонија и Хрватска нема отворени прашања. Санадер во Скопје постави барање за ист третман на Хрватите во Македонија каков што имаат Македонците во Хрватска.

Официјално Скопје има добри билатерални односи со официјален Загреб

Официјално Скопје има добри билатерални односи со официјален Загреб

Реклама