Македонија завеана од снег | Панорама | DW | 18.01.2017
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Панорама

Македонија завеана од снег

Македонија и денеска се разбуди завеана од снежни наноси кои на некои места достигнуваат до 30 сантиметри. Непроодни патишта, неисчистени улици и тротоари последниве денови станаа секојдневие за граѓаните

Снежната зима и натаму ја парализира Македонија. Метеоролозите за денеска и утре најавуваат нови врнежи. Во повеќе градови, движењето на возилата и граѓаните е отежнато поради непроодните улици и тротоари. На магистралните и регионалните патишта сообраќајот се одвива со застои. На неколку планински премини забрането е движењето на тешки товарни возила.

Гледај видео 01:04

Македонија во канџите на снегот

Аудио и видео прилози на оваа тема

Реклама