Магијата на шампањот | Панорама | DW | 29.12.2021
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Панорама

Магијата на шампањот

Доаѓа новогодишната ноќ! Можеби Новата година ќе ја дочекате со чаша шампањ? Француското пенливо вино може да се нарече шампањ само ако доаѓа од регионот Шампањ. Винарката Лоренс Плоје ни ги открива своите тајни:

Гледај видео 03:03

Повеќе во Медија центарот

Прочитај го и ова