„Магарето е меѓу најзагрозените видови во Црна Гора“ | Сите содржини | DW | 10.01.2020
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Сите содржини

„Магарето е меѓу најзагрозените видови во Црна Гора“

Пред четири години Дарко Савељиќ отвори фарма за магариња во мало село во близина на Подгорица. Негова цел - да ги спаси магарињата од изумирање, зашто тие се дел од црногорската култура и традиција.

Гледај видео 02:05