Лото-милиони за спас на финско село | Старт | DW | 20.10.2014
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Лото-милиони за спас на финско село

Богата, а сепак се „дави“ во долгови. Општината Пукила во Финска во наследство има добиено акции кои вредат 30 милиони евра. Меѓутоа Пукилчани не смеат да ги трошат парите како сакаат, туку исклучиво за подобрување на животот на старите луѓе. Па така, старечкиот дом во Пукила наликува на хотел со 5 ѕвезди, а училиштата штедат на креди. Сега спас се бара на оригинален начин.

Гледај видео 05:13
Now live
05:13 минути