Личеноски - втемелувач на современиот ликовен живот во Македонија | Старт | DW | 27.03.2018
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Личеноски - втемелувач на современиот ликовен живот во Македонија

Познат беше по мртвата природа, портретите, но создаваше и мозаици. Лазар Личеноски и по 54 години од неговата смрт останува творец на најживописната етнолошка слика на Македонија.

Гледај видео 00:58