Либија – обештетување | Вести | DW | 17.07.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Вести

Либија – обештетување

*

Парите за обештетување на семејствата на децата во Либија кои биле инфицирани со вирусот ХИВ, веќе пристигнале кај ден од семејствата. Секое семејство треба да добие по еден милион долари. Со ова расте надежта дека највисокиот судски совет во Либија ќе ја укине смртната казна за бугарските медицински сестри и палестинскиот лекар обвинети дека заразиле 400 либиски деца со вирусот ХИВ.