Либија – медицински сестри | Вести | DW | 16.07.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Вести

Либија – медицински сестри

*

Високиот судски совет на Либија денеска треба да донесе конечна одлука околу барањето за помилување на петте бугарски медицински сетри и еден палестински доктор. Шестемина се осудени од страна на врховниот суд на смртна казна заради намерно заразување на 400 деца со висурот на сида. Либиските власти веќе соопштија дека семејствата на децата се согласиле на финансиска отштета и најави дека дека осудените ќе бидат помилувани во замена за доживотна казна затвор која би ја служеле во своите земји.