Лекција 52 – Време е за квиз | Radio D Teil 2 | DW | 18.08.2016
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Radio D Teil 2

Лекција 52 – Време е за квиз

За крај, слушателите на курсот по германски јазик преку еден мал квиз уште еднаш можат да го тестираат своето знаење на говорниот јазик. Ојлалија и Компу поставуваат четири задачи. Кои зборови се бараат?

За последното продолжение на курсот на Radio D, редакцијата смисли нешто посебно: Ојлалија презентира квиз во кој слушателите треба да погодат одредени зборови, а Компу им помага со совети. Кој добро внимавал во претходните 25 лекции, ќе може да се снајде и без помош. Одговорите можете да ги испратите по електронска пошта на bildung@dw.com. По толку напорни задачи, навистина нема смисол професорот и денес да зборува за граматика.

Симнувања