Лекција 51 – Препорака за Јан | Radio D Teil 2 | DW | 18.08.2016
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Radio D Teil 2

Лекција 51 – Препорака за Јан

Повторно е време за разделби - практикантскиот стаж на Јан за жал се ближи кон крај и Филип и Паула размислуваат како да ја состават препораката за него. Јан е денеска многу великодушен.

Последниот ден на Јан како практикант во Radio D треба да се прослави. Тој ги изненадува своите колеги носејќи пијалок и чипс во редакцијата. Паула и Филип се зафатени и натаму со пишувањето препорака за Јан. Зашто, ако препораката биде добра, Јан можеби ќе може да се запише на новинарска школа.

И професорот се занимава со сврзниците „falls" и „wenn", објаснувајќи им ги на слушателите условните реченици.

Симнувања