Лекција 50 – германски како странски јазик | Radio D Teil 2 | DW | 18.08.2016
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Radio D Teil 2

Лекција 50 – германски како странски јазик

Јан овојпат е во посета на училиште кое на учениците им нуди посебен начин за учење германски јазик. Тој ги распрашува учениците за нивните мајчини јазици, зошто учат германски и што би сакале да прават во иднина.

Јан прави репортажа од училиште во кое 80 проценти од учениците се мигранти и го претставува необичниот проект за учење германски јазик. Таму ги среќава Владимир, Јен-Ли и Ѓулсерен, кои раскажуваат како е да се израсте со два различни јазици и зошто е тешко учењето германски јазик. Професорот овојпат ги поштедува учениците и се ограничува на кратка граматичка лекција. Тој ги објаснува временските зависни реченици.

Симнувања