Лекција 49 – Центарот на Берлин | Radio D Teil 2 | DW | 18.08.2016
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Radio D Teil 2

Лекција 49 – Центарот на Берлин

Обиколката на Берлин за Паула, Филип, Јан и Јозефине завршува со окрепнувачки и информативен ручек во градината на уметничката куќа Тахелс. Таму Јозефине прави интересно познанство.

Од шетање се огладнува, новинарите од Radio D би сакале да јадат. Тие успеваат да се договорат дури по кратка дискусија. Во уметничката куќа Јозефине запознава уметник, кој прави скулптури од ѓубре, тој и‘ ја раскажува историјата на Тахелс.

Слушателите пак од професорот дознаваат повеќе за релативните реченици.

Симнувања