Лекција 48 – Исток и Запад | Radio D Teil 2 | DW | 18.08.2016
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Radio D Teil 2

Лекција 48 – Исток и Запад

Во студиото на Radio D Паула за тема го има повторното германско обединување. По тој повод таа покани гости кои ќе дискутираат со неа.

Паула модерира дискусија на тема „Источните и западните Германци“. Таа разговара со источногермански автомеханичар, со психолог и со економски експерт. Таа прашува дали сеуште постојат предрасуди? И какви се перспективите за граѓаните во Источна и во Западна Германија?

И пред професорот стојат комплексни прашања: тој ги објаснува конјунктивните форми од „haben" и „sein" и градењето условна форма со „würde".

Симнувања