Лекција 46 – Берлинските мечки | Radio D Teil 2 | DW | 18.08.2016
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Radio D Teil 2

Лекција 46 – Берлинските мечки

Паула и Филип во Берлин се зафаќаат со уметничкиот проект „United Buddy Bears", во кој учествуваат уметници од 120 земји. Преку интервју сакаат да дознаат детали за проектот.

Паула и Филип, по враќањето во Берлин, заедно со Јозефине одат на прошетка низ градот. Јозефине е фасцинирана од специјален уметнички проект: 120 големи статуи на мечки од пластика заминуваат на светска турнеја како симбол на толеранција. Новинарите го распрашуваат портпаролот на фирмата и дознаваат поединости за шарените мечки.

Додека другите се забавуваат во Берлин, на професорот му претстои работа: тој ги објаснува завршетоците на придавките пред именките, ни малку едноставна работа!

Симнувања