Лекција 43 – Специјално издание | Radio D Teil 2 | DW | 18.08.2016
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Radio D Teil 2

Лекција 43 – Специјално издание

Загатката околу мистериозните ласерски зраци е речиси решена. Но, Паула и Филип имаат малку причини за задоволство. Целата приказна веќе е објавена во весник.

Лоши вести за Паула и Филип: во весник е веќе објавен опширен извештај за потеклото на ласерските зраци. Останува уште прашањето зошто пристапот до лабораториите не бил подобро чуван. Двајцата новинари се упатуваат во оптичарската работилница, надевајќи се на изјава на портпаролот. Кој всушност кажал нешто?

Ова прашање си го поставува збунетиот професор, зафаќајќи се со темата директен и индиректен говор.

Симнувања