Лекција 42 – Ангажман за Ојлалија | Radio D Teil 2 | DW | 18.08.2016
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Radio D Teil 2

Лекција 42 – Ангажман за Ојлалија

Паула и Филип се чекор понапред до решение на загатката. Тие сега знаат откаде доаѓаат ласерските зраци. Но, Ојлалија не се врати од својата извидничка мисија. Што значи тоа?

Откако Филип и Паула ги локализираа ласерските зраци, тиа ја информираат оптичарската работилница, за случајот да може да се разјасни. Но, нив ги мачат грижи за исчезнатата Ојлалија. Двајцата репортери слушнаа сомнителен писок. Дали нешто и‘ се случило на Ојлалија?

По толку возбудувања, слушателите можат малку да здивнат преку учењето граматика. Професорот се занимава со присвојните заменки.

Симнувања