Лекција 41 – Помош од воздух | Radio D Teil 2 | DW | 18.08.2016
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Radio D Teil 2

Лекција 41 – Помош од воздух

Двајцата репортери од Radio D не напредуваат многу со истрагата. Но, неочекувано во Јена се појавува утката Ојлалија. Можеби таа може да помогне?

Паула и Филип не можат да пријдат до високата зграда на оптичарската работилница. Токму навреме стигнува Ојлалија, која од височина може да ги види лабораториите. Итрата утка доаѓа до интересно откритие. Но, се случува нешто непредвидено.

При толкава возбуда, збунет е и професорот, па се обидува да се концентрира на повратните заменки.

Симнувања