Лекција 40 – Ветувачка трага | Radio D Teil 2 | DW | 18.08.2016
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Radio D Teil 2

Лекција 40 – Ветувачка трага

Филип и Паула имаат одредена препоставка и сакаат да ја проверат кај експертите за ласери во Јена. Тие веќе имаат идеја и каде да добијат информации.

Филип и Паула сакаат во една оптичарска работилница да ја проверат својата претпоставка. Но, портпаролот не сака да дава информации и ги исфрла Паула и Филип. Двајцата репортери истражуваат на своја рака и стануваат сведоци на таинствени случки.

Поговорлив од портпаролот е професорот, кој овојпат се занимава со секојдневниот говор - негова тема се скратени реченици во усната комуникација.

Симнувања