Лекција 39 – Ласерски терор во Јена | Radio D Teil 2 | DW | 18.08.2016
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Radio D Teil 2

Лекција 39 – Ласерски терор во Јена

По доаѓањето во Јена, Паула и Филип се разбира сакаат да откријат се за мистериозните ласерски напади кои го мачат градот. Наскоро доаѓа до втор случај. Дали е поврзан со првиот?

На пат кон хотелот, двајцата репортери ја користат можноста да го прашаат таксистот што знае за чудните случувања во градот. Одеднаш стигнува предупредување: некој со ласер ги уништува ретровизорите на автомобилот. Дали ласерските напади имаат врска со ласерскиот конгрес кој се одржува во тоа време во Јена?

Кај граматиката не е толку опасно. Професорот објаснува кои предлози одат со датив.

Симнувања