Лекција 38 – Со воз кон Јена | Radio D Teil 2 | DW | 18.08.2016
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Radio D Teil 2

Лекција 38 – Со воз кон Јена

Автомобилот на Филип е во дефект, па двајцата репортери до местото на својата следна задача мораат да патуваат со воз. Таму се случуваат чудни работи. Вистинска мисија за Филип и Паула.

Само што Филип го однесе својот автомобил на поправка, претстои ново истражување. Во Јена некој предизвикува проблеми со ласерски зраци. Паула и Филип треба да го разјаснат случајот. Со воз тргнуваат во местото на настанот. Но, како што често се случува, не оди се како што треба. Професорот пак по тој повод се зафаќа со модалниот глагол „sollen“ и го објаснува неговото значење во исказни и прашални реченици.

Симнувања