Лекција 37 – Писма од слушателите | Radio D Teil 2 | DW | 18.08.2016
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Radio D Teil 2

Лекција 37 – Писма од слушателите

Професорот се грижи за бројни прашања поврзани со досегашните епизоди. Со помош на аудио примери тој на слушателите им покажува дека не мора да се знаат сите зборови, за да се разбере смислата.

Во фокусот на писмата на слушателите овојпат се начините за подобро разбирање на говорниот јазик. Професорот повторно одговара на прашањата на оние кои учат германски јазик, давајќи практични совети за разбирање на говорниот јазик и учењето зборови. Меѓу другото, тој презентира разгласни најави, телефонски повици и радио вести. Слушателите учат како врз основа на интонацијата, познатите зборови и звуците во заднина можат од контекстот да го откријат значењето на непознатите зборови.

Симнувања