Лекција 35 – Бетовен го свири Бетовен | Radio D Teil 2 | DW | 18.08.2016
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Radio D Teil 2

Лекција 35 – Бетовен го свири Бетовен

Двајцата новинари од Radio D уште нагаѓаат дали студентите по музика се во право. Но, утката Ојлалија повторно е чекор пред нив. Таа извршила ноќно набљудување.

Утката Ојлалија неочекувано се појавува во Бон и им прискокнува напомош на Филип и на Пула. Таа веќе го видела непознатиот клавирист и знае од каде доаѓа музиката. Репортерите на Radio D одат по трагата на информациите на Ојлајлија за да водат интервју со „младиот“ Бетовен. Но, дали ќе им успее да го најдат? Додека Паула и Филип сеуште не ја откриле причината за мистериозните клавирски концерти, професорот веќе може да ни го објасни користењето на причинските зависни реченици.

Симнувања