Лекција 34 – Дух во куќата на Бетовен | Radio D Teil 2 | DW | 18.08.2016
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Radio D Teil 2

Лекција 34 – Дух во куќата на Бетовен

Филип и Паула сакаат да откријат кој свири ноќе во куќата на Бетовен. Во едно улично кафуле дознаваат интересни работи. Дали се на трага на вистинска приказна или станува збор само за гласини?

Филип и Паула стигнуваат во едно кафуле, каде на соседната маса слушаат интересен разговор. Тројца студенти по музика претпоставуваат кој би можел да биде ноќниот свирач на клавир во Бетовеновата куќа. Паула и Филип дознаваат за еден ретко надарен и чуден студент по музика, кого сите го нарекуваат „Бетовен“. Додека Филип и Паула се прашуваат кој е страсниот пијанист во куќата на Бетовен, професорот со жар се посветува на индиректните прашални реченици без прашален збор.

Симнувања