Лекција 33 – Нов колега | Radio D Teil 2 | DW | 18.08.2016
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Radio D Teil 2

Лекција 33 – Нов колега

Јан почнува со работа како практикант во Radio D. Но, Паула и Филип едвај да имаат време да се грижат за него, зашто Компу има нова задача за двајцата. Репортерите мораат итно да одат во Бон.

Јан само што ги запозна сите членови на редакцијата, а веќе пред екипата стои нова задача. Паула и Филип мораат итно да отпатуваат во Бон. Во родната куќа на композиторот Бетовен ноќе се случуваат необјасниви работи. Стигнувајќи на лице место, тие почнуваат да го испитуваат случајот.

Помалку мистерии го очекуваат професорот, кој се занимава со редоследот на зборовите во индиректните прашални реченици.

Симнувања