Лекција 32 – Зајакот и ежот | Radio D Teil 2 | DW | 18.08.2016
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Radio D Teil 2

Лекција 32 – Зајакот и ежот

„Кој нема во главата, има во нозете“, гласи една поговорка. Но, понекогаш тоа не е доволно. Ојлалија на слушателите им раскажува интересна приказна. И таа знае за еден возбудлив натпревар.

Време е за бајки во Radio D: слично како во Гринхајде, се случило ежот да го предизвикува на трка долгоногиот зајак. Заедно со жената, тој на арогантниот зајак сакал да му покаже дека не е добро да се крева носот. Приказната се раскажува во минато време.

Уште еден повод за професорот да се позанимава со минато време на неправилните глаголи, кои можат да бидат и незгодни.

Симнувања