Лекција 31 – Спремете се за старт! | Radio D Teil 2 | DW | 18.08.2016
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Radio D Teil 2

Лекција 31 – Спремете се за старт!

Во Гринхајде се случуваат чудни работи. Како е можно еден Трабант да стигне на целта пред брзото Порше? Но, придружникот на Паула, Јан знае каде е решението на загатката.

Благодарение на Јан Бекер, Паула на пат кон Меленско Езеро открива важни работи. Се чини дека со трката нешто не е во ред. Паула го намирисува трикот на возачот на Трабантот. А што знае Филип? Се чини дека тој наседнал на трикот на Гинтер.

Само, професорот не дозволува да биде измамен. Овој пат на програмата се други форми на минато време и неправилните глаголи „има" и „биде". За него тие не се никаков проблем.

Симнувања