Лекција 29 – Во кафеаната во Гринхајде | Radio D Teil 2 | DW | 18.08.2016
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Radio D Teil 2

Лекција 29 – Во кафеаната во Гринхајде

Паула и Филип прво се распрашуваат во кафеаната во Гринхајде. Мештаните се уверени дека Трабантот може да победи во трката со Порше. Но, Филип има сосем поинакво мислење.

За да се распрашаат за натпреварот во Гринхајде, Паула и Филип одат во селската кафеана. Тие се надеваат дека таму ќе слушнат вредни информации, но слушаат исти приказни. По неколку испиени чаши пиво, Филип се впушта во ризична опклада со селските мештани.

Професорот и натаму се занимава со степенувањето на придавките, посебно со различните форми на суперлативoт.

Симнувања