Лекција 28 – Траби против Порше | Radio D Teil 2 | DW | 18.08.2016
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Radio D Teil 2

Лекција 28 – Траби против Порше

Следната задача ги води Паула и Филип во едно селце во покраината Бранденбург. Таму треба да се одржи посебен натпревар. Се разбира, двајцата репортери од Radio D ќе бидат таму.

Еден посебен натпревар ги доведе Паула и Филип на село. На почеток, се чини како овде да не се случува ништо. Но, во Гринхајде во Бранденбург, станува интересно. Пред селската кафеана владее мешаница. Еден возач на Трабант тврди дека неговиот автомобил вози побрзо од Порше.

За професорот трката е добра прилика за да се осврне на степенувањето на придавките. Кој автомобил е брз, кој е побрз, а кој е најбрз?

Симнувања