Лекција 27 – Во редакцијата | Radio D Teil 2 | DW | 18.08.2016
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Radio D Teil 2

Лекција 27 – Во редакцијата

Слушателите кои се вклучуваат во вториот дел на Radio D, во првата лекција имаат можност да се запознаат со новинарите и да го почувствуваат секојдневниот хаос во редакцијата.

Во редакцијата на Radio D станува возбудливо: новинарите Филип и Паула, чистачката Јозефине, утката Ојлалија и компјутерот Копму добиваат електронска порака од поранешниот колега Ајхан. Откако Ајхан го напушти Берлин за да се грижи за својот татко, Паула е меланхолична. Филип, напротив, се чини дека е многу добро расположен.

А професорот, кој е секогаш отворен за прашањата на слушателите, за оние кои се вклучуваат во вториот дел на курсот има важни совети во врска со разбирањето на говорниот јазик.

Симнувања