Лекција 23 – Нуркач со перка од ајкула | Radio D Teil 1 | DW | 02.05.2008
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Radio D Teil 1

Лекција 23 – Нуркач со перка од ајкула

Паула и Филип ја решаваат загатката околу наводната ајкула и уште еднаш откриваат измама. На почетокот не им е јасна причината за оваа случка. Неочекувана помош пристигнува од утката Ојлалија.

Кој е мотивот на сомнителниот нуркач?

Кој е мотивот на сомнителниот нуркач?

Во потрага по исчезнатиот сурфер Паула и Филип среќаваат нуркач и тоа ги наведува на решение на загатката за ајкулата. Нуркачот со перка на грбот го преплаши половина Хамбург. Но зошто го прави тоа? Ојлалија, која во меѓувреме пристигна во Хамбург, може да помогне. И таа има некои сознанија.

Ојлалија, со нејзината набљудувачка мисија ја воведува формата за минато време перфект. Посебно внимание заслужува градењето на партицип перфект.

Аудио и видео прилози на оваа тема

Симнувања