Лекција 21 – Ајкула во Хамбург | Radio D Teil 1 | DW | 02.05.2008
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Radio D Teil 1

Лекција 21 – Ајкула во Хамбург

Со оглед на неподносливите температури во редакцијата на Радио Д, на уредниците добро им доаѓа задачата што треба да ја извршат на море. Паула и Филип патот ги води кон Хамбург.

Сега уредниците мора повторно да истражуваат

Сега уредниците мора повторно да истражуваат

На Паула, Филип и Ајхан не им е лесно. Горештината во канцеларијата е неподнослива, а нема ни вентилатор. Компу лесно може да ја исполни желбата на Паула за излет на езеро или море. Уредниците мораат да заминат во Хамбург, каде на пристаништето е видена ајкула. Уредниците не можат да се пробијат поради толпата луѓе кои се собраа заради ајкулата.

Компликувано станува и за Професорот. Овојпат целосно се посветува на наставката на членот во машки род во акузатив. Негацијата "kein" по истата шема и’ се прилагодува на именката.

Аудио и видео прилози на оваа тема

Симнувања