Лекција 16 | Marktplatz - Lektionen | DW | 20.06.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Marktplatz - Lektionen

Лекција 16

Автоматизација и рационализација

Производни тимови, директна испорака, роботи во производството: како претпријатието се обидува да заштеди на персонал и трошоци за складирање. Теми: оптимирано производство, аутсорсинг, синдикат, преквалификација, надомест, предвремена пензија, автоматизација, рационализација

Симнувања