Лекција 07 – Лудвиг, кралот на бајките | Radio D Teil 1 | DW | 02.05.2008
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Radio D Teil 1

Лекција 07 – Лудвиг, кралот на бајките

Паула и Филип го претставуваат романтичарот Лудвиг од Баварија и нештата кои тој најмногу ги сакал.

Кралот Лудвиг танцува со Сиси

Кралот Лудвиг танцува со Сиси

Двајцата уредници ги водат слушателите на патување во 19 век и го претставуваат романтичниот крал Лудвиг: неговата љубов кон природата, музиката на композиторот Рихард Вагнер и блиската врска со неговата братучетка, легендарната кралица Сиси. Оригиналната маса, што Лудвиг самиот ја конструирал, кај Сиси предизвикува вчудовидување.

Во оваа лекција станува збор за работите што Лудвиг особено ги сакал - добра можност да го анализираме глаголот „сака“. Истите наставки се користат и за глаголот „kommen“.

Аудио и видео прилози на оваа тема

Симнувања