Лекција 04 – Во исчекување на новиот колега | Radio D Teil 1 | DW | 02.05.2008
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Radio D Teil 1

Лекција 04 – Во исчекување на новиот колега

Во редакцијата на Радио Д сите го чекаат Филип. Паула и Ајхан, неговите идни колеги, се досадуваат. Но Филип едноставно не се појавува. Освен тоа и телефонската комуникација не функционира.

Кога конечно ќе пристигне Филип?

Кога конечно ќе пристигне Филип?

Поради лошото време Филип многу задоцни. Тој се обидува да ја информира Паула по телефон. Но,за жал, не може да ја добие. На крај Паула и нејзиниот колега Ајхан ја напуштаат канцеларијата. А кога уште мајка му на Филип се јавува во редакцијата, се создава целосна збрка.

Филип се обидува да се извини за неговото доцнење. Слушателите учат различни форми на извинување.

Аудио и видео прилози на оваа тема

Симнувања