Лекција 02 – Телефонски повик од Радио Д | Radio D Teil 1 | DW | 02.05.2008
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Radio D Teil 1

Лекција 02 – Телефонски повик од Радио Д

Филип сé уште не може да се одмори. Покрај здодевните инсекти, сега му пречи и вревата кај соседите. Неочекуван телефонски повик од Берлин е повод тој веднаш да замине. Филип се упати кон Радио Д.

Добри вести за Филип

Добри вести за Филип

Филип навистина не може да ужива во очекуваниот мир на село. Поради една моторна пила и еден дилетантски трубач во соседството тој на крајот ги губи нервите. Телефонскиот повик на Паула, која работи во Радио Д во Берлин, доаѓа во вистински момент. На големо разочарување на мајка му, Филип веднаш заминува за главниот град.

И во оваа сцена, со познавање на малку зборови, може да се заклучи што се случува. За подобро разбирање помагаат пред сé интернационалните зборови и интонацијата. На тој начин се вежба и акустичното разбирање на јазикот.

Аудио и видео прилози на оваа тема

Симнувања