Лекција 01 – Посета на село | Radio D Teil 1 | DW | 02.05.2008
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Radio D Teil 1

Лекција 01 – Посета на село

Филип е младо момче, кое со својот автомобил тргнува на село. Посетата кај мајка му Хане треба да биде одмор за него, но набргу Филип ги запознава и непријатните страни на селската идила.

Филип во посета кај мајка му на село

Филип во посета кај мајка му на село

"Недопрена природа, колку е убаво", вели Филип, кој сака малку да се одмори кај мајка му на село. Но, покрај крави и мачки, на село има и други животни. На пријатното пиење кафе во градината бргу ќе му дојде крај. Здодевните инсекти му пречат на Филип и не му дозволуваат да ужива во толку посакуваниот мир. Згора на тоа, тој доживува и болно искуство.

Овие сцени може да ги разберете и доколку знаете малку зборови. Звуците што се слушаат појаснуваат каде се наоѓа Филип. Слушателите ги учат различните форми на поздравување и збогување.

Аудио и видео прилози на оваа тема

Симнувања