Лекарски егзодус од Македонија | Старт | DW | 14.12.2017
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Лекарски егзодус од Македонија

Во последниве години Македонија ја напуштиле над 600 лекари, главно во Германија, но и други ЕУ земји. Одливот на медицински стручен кадар станува сѐ подраматичен а на заминување размислуваат и оние кои допрва го печат занаетот.

Гледај видео 02:51