Латвија го чека и стравува од еврото | Старт | DW | 30.12.2013
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Латвија го чека и стравува од еврото

Од 1.јануари во Латвија ќе се пазарува со евра. Замената на националната валута лат со евро предизвикува грижи кај Латвијците. Тие стравуваат од повисоки цени. За да се смири народот, низ земјата веќе се ставени двојни ознаки на цените - во лати и во евра, а се спроведува и проект за заштита на потрошувачите од злоупотреби кај цените. Само 40 проценти од Латвијците гледаат позитивно на еврото.

Гледај видео 03:02
Now live
03:02 минути