Лансиран кинески сателит | Вести | DW | 14.04.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Лансиран кинески сателит

Кина лансира во вселената натамошен сателит во рамките на проектот за сопствена навигационен систем наречен “Компас”. Тој треба да проработи веќе во наредната година. Со тоа Кина веќе нема да биде зависна од американскиот систем ГПС.