Лампедуза - островот на надежта и страдањето | Старт | DW | 16.10.2014
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Лампедуза - островот на надежта и страдањето

Италијанскиот остров Лампедуза, по бродската несреќа пред една година, стана поим за страдањето на бегалците кои се обидуваат пос екоја цена од Африка да стигнат во Европа. Островот сака да се ослободи од тој имиџ.

Гледај видео 05:15
Now live
05:15 минути