Куба сака да ја укине двојната валута | Старт | DW | 08.10.2013
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Куба сака да ја укине двојната валута

Куба е единствена земја во светот со две национални валути. Системот го парализира социјалистичкото стопанство и предизвикува социјално незадоволство. Затоа владата сака да ја укине двојната валута, но проблемот е-како?

Гледај видео 01:31
Now live
01:31 минути