Кој е на фотографијата? | Панорама | DW | 23.08.2010
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Панорама

Кој е на фотографијата?

default

Поранешниот сенатор за финансии во Берлин и член на раководството на германската Бундесбанка последниве недели во Германија предизвика бура реакции. Тој ја поларизираше јавноста со тезите, објавени и во книга, дека Германците за неколку децении можат да станат странци во сопствената земја. Тој тврди дека Евреите имаат посебни гени, дека муслиманите-мигранти повеќе ја чинат државата отколку што таа има корист од нив.

Одговорите можете да ги испраќате на адреса: macedoni-quiz@dw-world.de

Награда за претходното прашање

Одговор на претходното прашање: Кој е на фотографијата?, е Мајка Тереза. Добивме 220 точни одговори, а добитник на ЦД-кутија и маус-пед со логото на DW е Дарко Мојсоски од Прилеп.