Која е судбината на бегалците кои пристигнаа во Македонија? | Северна Македонија | DW | 20.06.2006
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Северна Македонија

Која е судбината на бегалците кои пристигнаа во Македонија?

Во Македонија во минатие години дојдоа голем број бегалци. Која е судбината на околу 2 илјади бегалци од Косово главно Роми?

Бегалци на Косово

Бегалци на Косово

Ветриштата на војните на Балканот раселија голем број луѓе кои беа принудени да ги напуштат своите домови и да бараат засолниште во помирните делови на распаднатата Југославија. Доаѓаа и во Македонија: некои се вратија, некои останаа. Која е судбината на околу 2 илјади бегалци од Косово главно Роми?
Реклама